Dome of Visions cykeldagar

08 september
Fredrik Kessiakoff

Dela i sociala medier

Inför Velothon Stockholm den 11 september genomför vi Dome of Visions cykeldagar. Hur ska framtidens cykelvänliga stad utformas? Går det att leva utan bil i Stockholm? Vad betyder det för hälsan att börja cykla till jobbet och affären? Det blir två dagar med föreläsningar och inspiration.

Program 8 september

8:30-9:30: Från proffs till cykelambassadör – Fredrik Kessiakoff

Fredrik Kessiakoff är banchef för Velothon Stockholm och har en bakgrund som professionell landsvägscyklist och mountainbikecyklist.

10.00-11.00: Ett bilfritt år –  Hanna Hasselqvist och Mia Hesselgren

Hur fungerar en familjs vardagstransporter utan bil? Green Leap på KTH har tillsammans med tre modiga familjer försökt svara på frågan. Familjerna har under ett år ersatt bilen med elcyklar, elmopeder och fyrhjuliga elmotorcyklar. Se mer på http://www.ettbilfrittar.se/

12.00-13.00: Paneldebatt: bygg cykellogiskt

Hur samsas olika trafikslag i staden? Vilka behov tillgodoses och hur hållbara är de prioriteringar som görs idag? Hur ser lösningarna ut för gång- och cykeltrafikanter?

I panelen finns Hans Säll, NCC Infrastructure, Tony Grimaldi, CEO, Cycleurope, Linda Kummel, Mobilitets- och stadsbyggnadskonsult, KUMMELO, Tove Jägerhök, Landskapsarkitekt LAR/MSA, White arkitekter, Lars Strömgren, Ordförande, Cykelfrämjandets riksorganisation. Moderator: Tomas Grönqvist, Cykelkonsulterna.

Foto: Göran Digné www.dignephoto.com


Cykeldagarna arrangeras av Dome of Visions i samarbete med NCC. NCC är en av Velothon Stockholms samarbetspartners. Tävlingen genomförs för andra gången den 11 september i Stockholm med start och mål i Rålambshovsparken. Förra året lockade Velothon Stockholm över 3000 motionscyklister och arrangörerna räknar i år med ännu fler deltagare.

Detaljer

Datum

08 september

Tid

08:30 - 13:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm