Gerhard Eckel: Rattling the Dome

05 april

Dela i sociala medier

Med sin installation Rattling the Dome kommer Gerhard Eckel att låta oss uppleva Dome of Visions på ett helt nytt sätt. Med hjälp av ett stort antal datorstyrda hammare utplacerade på olika håll i lokalen kommer byggnaden att förvandlas till ett instrument. De slår på Dome of Visions stål- och träreglar, plastväggar och på inredningen. Varje hammare kan styras individuellt och kraften i slagen, tempot och rytmen kan varieras.

Allt styrs av en algoritm och helheten kan beskrivas som ”organiserade oljud” som kommer att upplevas olika beroende på var i Dome of Visions du står.  Genom att röra dig i rummet under det att verket spelas kommer du att uppleva ljuden, rummet, byggnaden och de olika materialen med hela din kropp.

Gerhard Eckel är lärare på Medieteknik och interaktionsdesign på KTH och är även verksam vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Han är vidare professor vid IEM i Graz i Österrike och en konstnär som arbetar med ljud och ljudinstallationer och intresserar sig för hur människor reagerar på och uppfattar ljud.

Verket presenteras av Gerhard Eckel och Björn Norberg, curator på Dome of Visions

Detaljer

Datum

05 april

Tid

17:00 - 19:00

Arrangörer

Dome of Visions/KTH

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm