Inclusive City Academy

01 december

Dela i sociala medier

Inclusive City Academy – en utmaning Beyond construction

Hur kan medborgare och boende få bättre möjligheter att forma de städer de lever i? Hur ser en modernare och mer inkluderande medborgardialog ut? Välkommen att höra deltagarna i Inclusive City Academy presentera sina lösningar på en nutidsutmaning torsdagen den 1 december från kl 15.

Hållbar utveckling och inkluderande urbanisering kräver ett nytt sätt att tänka och nya kunskapsutbyten. Därför har NCC initierat Inclusive City Academy. Upplägget är enkelt. Vi lyfter en konkret hållbarhetsutmaning där vi vill kick-starta en utveckling. Tre studentteam från högskola och universitet har sedan 36 timmar på sig att formulera en lösning. Målet är att det vinnande förslaget ska tas vidare till konkret tillämpning.

Årets fokus ligger på medborgardialog och inkludering, framför allt kopplat till upprustningen av miljonprogrammet. NCC har i sin undersökning Inclusivecity.com tagit tempen på de boende i de nordiska huvudstäderna. Undersökningen visar att stadsborna känner sig exkluderade i sina städer och att segregationen ökar. Oroande är att personer som bor i områden med lägre medelinkomst än genomsnittet upplever att de har mindre möjligheter att påverka utvecklingen i sina bostadsområden än personer som bor i mer välbärgade områden. Detsamma gäller för ungdomar.

En jury bedömer tävlingsförslagen och utser den vinnande lösningen direkt på plats i Dome of Visions. I juryn sitter Viktoria Walldin, socialantropolog på White Arkitekter, Ulf Nykvist, vd för Botkyrkabyggen, samt Christofer Hök, projektutvecklare NCC för Hållbar renovering.

Program

14.30 Dörrarna öppnas
15.00 De tävlande lagen i Inclusive City Academy presenterar sina förslag
16.20 Juryn presenterar vinnande förslag
16.45 Summering

Mat och tilltugg serveras, välkomna till Dome of Visions på Vallhallavägen 79.

Välkomna!

Detaljer

Datum

01 december

Tid

14:30 - 17:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm