Konsert: Skärstråk med Peter Schuback och Helena Schuback

20 april
Peter och Helena Schuback.

Dela i sociala medier

Vi på Dome of Visions är glada och stolta att få vara värdar för två konserter av Peter Schuback med gäster. De bägge konserterna binds samman av en gemensam idé. Utgångspunkten är att ställa två presentationer mot varandra och låta dem fungera som parallella läsningar. Åhörarna kommer själva att välja vilken de vill lyssna till. Den ena eller den andra eller båda som ett samspel.

I SKÄRSTRÅK, den 20 april, spelar HELENA SCHUBACK violin och framför Peter Schubacks verk Risposti (2016). Verket är fristående men har anknytning till Peters Lettere di Don Giovanni (2002) han själv kommer att framföra på cello, parallellt i en annan del av Dome of Visions. Därefter kommer de tillsammans att framföra Conversations apres la fin (2015) förViolin och violoncell.

Missa inte detta unika tillfälle att uppleva musiken och den speciella akustiken och arkitekturen som Dome of Visions erbjuder. Detta är den första konserten av två i samarbetet med Peter Schuback. Den andra konserten hålls den 4 maj.

HELENA SCHUBACK har studerat violin för Bernt Lysell på Kungl. Musikhögskolan. Efter sin masterexamen 2015 har hon frilansat. Redan under sin studietid visade hon ett stort intresse för ny repertoar och har framfört verk bl.a. av Berios Sequenza. Sedan januari i år är hon verksam i Köpenhamn.

PETER SCHUBACK är cellist och tonsättare. Han var tidigare anställd vid Malmö Musikhögskola. Han har komponerat ett stort antal verk för olika besättningar såsom verk för soloinstrument, ensemble, kör och orkesterverk samt även Elektro-Akustisk Musik (EAM). Hans musik, både som tonsättare och cellist, finns på LP och CD och han har givit konserter i hela Europa och i Syd- och Nordamerika.

Observera att det är obligatoriskt förköp av biljett via denna länk: https://billetto.se/sv/e/konsert-skarstrak-med-peter-schuback-och-helena-schuback-biljetter-186429

Detaljer

Datum

20 april

Tid

17:00 - 19:00

OBS! Obligatoriskt förköp av biljett via länken i evenemanget. Biljett kostar 100,00 SEK + 7,49 SEK avgift.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm