Studenter bygger ny hållbar stad på en dag

10 oktober

Dela i sociala medier

En av vår tids största utmaningar är att bygga städer som är till för alla invånare. Det är även utmaningen i årets Inclusive City Academy. NCC samlar 16 blivande samhällsutvecklare som under en dag tävlar i att utforma en helt ny och socialt hållbar stad. Med i årets jury är regeringens samordnare av nya hållbara städer, Johan Edstav. Välkommen att lyssna på tävlingsbidragen och möta vinnarna i Dome of Visions, 10 oktober kl 15.30.

Inspiration till årets utmaning är att regeringen utreder möjligheterna att bygga helt nya, hållbara städer. Nyligen visade en färsk undersökning som NCC låtit göra att storstadsbor upplever att klyftorna i våra befintliga städer ökar. Allt fler känner sig otrygga och många unga tvivlar på att kunna få en egen bostad.
Årets 16 tävlande är studenter på KTH och vid Linköpings Universitet. De delas in i fyra lag och kommer under en dag arbeta fram sina förslag på hur en ny, socialt hållbar stad skulle se ut om vi fick chansen att planera den från början. Hur kan en ny typ av städer bidra till att bygga ihop Sverige?
Lagen kommer att presentera sina lösningar för en jury där regeringens samordnare Johan Edstav, tillsammans med Jennie Sahlsten, VD Enköpings hyresbostäder och Jan Dahlkvist, Chef Bostadsprodukter NCC, bedömer förslagen och utser en vinnare.

Program – tisdag, 10 oktober
15.30 – Välkomstmingel och lättare förtäring
16.00 – Inledning av regeringens samordnare Johan Edstav
16.15 – De tävlande teamen presenterar sina bidrag
17.30 – Juryn motiverar och utser vinnare

NCC startade Inclusive City Academy för framtida samhällsutvecklare 2016 för att fler grupper ska komma till tals och bidra med idéer till hur vi skapar en stad för alla. Tävlingen lyfter områden där NCC vill ha inspiration till lösningar som förnyar vår bransch. Under en heldag tävlar utvalda studenter från högskola- och universitet om att skapa den bästa lösningen på en konkret nutidsutmaning. Förslagen presenteras för en expertjury som utifrån grad av innovation, genomförbarhet och beräknad effekt utser det förslag som tas vidare in i NCC:s verksamhet.

Detaljer

Datum

10 oktober

Tid

15:30 - 18:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm