Rattling the Dome

30 november
Ljudinstallation i Dome of Visions.

Dela i sociala medier

Tidigare i år lät Gerhard Eckel oss uppleva Dome of Visions på ett helt nytt sätt genom sin installation Rattling the Dome. Det blev en väldigt speciell upplevelse.

Med hjälp av ett stort antal datorstyrda hammare utplacerade på olika håll i Dome of Visions förvandlades byggnaden ett instrument. Hammarna slog på byggnadens stål- och träreglar, plastväggar och på inredningen. Varje hammare styrdes individuellt och kraften i slagen, tempot och rytmen varierades.

Nu installerar vi Rattling the Dome permanent och Gerhard Eckel kommer genomföra en workshop med studenter från Kungliga Musikhögskolan. Allt avslutas med en konsert där det går att uppleva byggnadens ljud och rum när du rör dig genom Dome of Visions.

Gerhard Eckel är lärare på Medieteknik och interaktionsdesign på KTH och är även verksam vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är vidare professor vid IEM i Graz i Österrike och en konstnär som arbetar med ljud och ljudinstallationer och intresserar sig för hur människor reagerar på och uppfattar ljud.

I samarbete med Gerhard Eckel och Kungliga Musikhögskolan.

Detaljer

Datum

30 november

Tid

17:00 - 18:30

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm