Openlabs och Open Cafés matmarknad

03 maj

Dela i sociala medier

Välkommen till Openlabs och Open Cafés matmarknad! Är du matintresserad och nyfiken på att höra om och smaka på nya innovativa produkter? Vill du lära dig mer om de senaste vetenskapliga insikterna och socialt arbete kring mat och livsmedel? Vill du lyssna på föreläsningar och panelsamtal kring mat och samhällsutmaningar, och vara med vid premiären av Openlabs nya podcastserie MATLABORATORIET om mat och vetenskap?
Kom till Science Dinner Food Market på Valhallavägen 79!

Scrolla ner för program och utställarlista!


Welcome to Openlab’s and Open Café’s food fair!
Wednesday 3 May at 11 AM – 3 PM in Stockholm
Are you interested in food and want to learn about and taste new innovative products? Do you want to know more about the latest food science and social work concerning food? Do you want to listen to talks on future challenges for food and societey, and take part in the premiere for Openlab’s new podcast series MATLABORATORIET?
Join us at Science Dinner Food Market, Valhallavägen 79!
No sign-up necessary.

Program
11.00 Matmarknaden öppnar / The food fair opens
Utanför Open Café / Outside Open Café – Valhallavägen 79

11:30-12:15 Paneldebatt / Panel diskussion and Talks
Dome of Visions
”Hur man äter med snäva ramar”
Ett samtal om hur man lagar mat och äter när förutsättningarna är begränsade, och när tillgången på råvaror och livsmedel inte är lika stor som nu. Och hur vi förbereder oss bättre inför framtida händelser.”

Moderator: Per Styregård, Mat- och Dryckesjournalist

Deltagare:
Christer Fuglesang professor KTH rymdteknik och förste svenska rymdfarare
Lina Ahlin (kock på restaurant Agrikultur i Stockholm, Årets Rising Star 2016 och vinnare av Karin Franssons Mentorspris 2016).
Överstelöjtnant Annika Löfgren Lundqvist. Samordnar försvarsmaktens återuppbyggnad av totalförsvarsförmåga tillsammans med främst MSB men även andra myndigheter, organisationer och näringsliv.

12:30 Podcastlansering:
Premiär för MATLABORATORIET, en podcast från Openlab om maten och framtiden.
Samtal mellan doftforskaren Johan Lundström från Karolinska instituet och redaktören Per Styregård.

13:15 Björn Norberg, Curator Dome of Visions, introducerar:
Joseph Rowe, pomolog, om sin Kärlek till Äpplen
Gunnar Backman: Dolda animalier – proteinskiftet förutsätter att det finns växtbaserade alternativ till animaliska ingredienser i stormarknadens alla livsmedel!

BEKRÄFTADE UTSTÄLLARE / CONFIRMED EXHIBITORS
Easy Urban gardening, odlingssystem för hemmabruk.
Karma, app, parar ihop konsumenten med överskottsmat som säljs till halva priset, minskar matsvinnet och spar pengar.
Gastronaut, app som parar ihop hemmakockar med kunder.
Agroforestry Sverige, odlingsmetod. I utvecklingsländer kan denna metod höja försörjningsgraden av livsmedel med minskad miljöförstöring.
Bloomy Drinks, ekologisk funktionsdryck baserad på örter, blommor och rötter.
Fredrik Gröndal, KTH forskare som använder alger i t.ex. bröd.
Nutrient Organic-Sweden AB, proteinpulver både insektsbaserat och vegetariskt och omega olja.
Nordic Wild Treat AB, torkade blåbär och lingon, saft och blåbärsvin.
Palla, äppelmust av äpplen från privata trädgårdar som blandas för att få fram olika typer av must. Har även ett stort socialt engagemang genom samarbete med Främja.
Öländska bönchips, chips av ekologiskt odlad brunböna.
Nordisk råvara AB, KRÄÄM livsmedelsbas tillverkad av lupin.
Bean Blue, blåmögel tofu baserad på åkerböna.
Nordisk Matutveckling, sås Sotika och tempeh gjord av åkerböna.

Med reservation för eventuella ändringar

Detaljer

Datum

03 maj

Tid

11:00 - 15:00

Ingen föranmälan - no sign-up necessary.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm