Varför forska?

29 september
Dome of Visions. Foto: Erik Mårtensson/NCC

Dela i sociala medier

Vad har forskning för betydelse idag och hur attraktivt är det egentligen att välja en karriär som forskare? Och varför är andelen kvinnor så låg? Hör företagen, akademien och forskarna själva diskutera forskningens nytta, varför så få kvinnor forskar idag samt hur vi kan få mer, mer synlig forskning som präglas av mångfald.

Välkommen till en eftermiddag med forskning och mångfald i fokus.

12:00 Lunchföreläsning med Karin Ask – Elekta. Karin Ask är chef över Verifiering och Test på R&D. Elekta är ett kunskapsintensivt medicintekniskt företag där forskning och utveckling har stor betydelse.

13.15-14:30 För vem forskar vi och varför? Paneldiskussion utifrån frågeställningen: Vad har forskning för betydelse idag och hur attraktiv är en karriär som forskare?

Deltagare i panelen:
Nilla Olsson, Industridoktorand, forskningsprojektet är Jonstransport i omättade cementbaserade material. Disputation beräknas till juni 2017.
Muriel Beser Hugosson, Skolchef för skolan för arkitektur och samhällsbyggnad, KTH
Karin Ahlzén, fastighetsutvecklare Akademiska hus, ansvarar för det tidiga skedet i projekt, såsom att ta fram campusplaner, detaljplanearbete, val av arkitekt och gestaltning
Staffan Hintze Utvecklingsansvarig på NCC Infraservices och tidigare FoU chef för NCC Construction Sverige. Handledare åt industridoktorander.

Anmälda deltagare till Varför forska? (lunch och paneldiskussion) bjuds på lättare lunch. Deltagarantalet är begränsat.

Detaljer

Datum

29 september

Tid

12:00 - 14:30

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm