Vernissage på utställningen Smart Spaces & Responsive Enironments

11 april

Dela i sociala medier

Utställningen visas till och med 15/4.

Utställningen är ett resultat av en kurs på Masters Studio 4 på Arkitekturskolan, KTH. Här har studenterna arbetat med hur interaktiv design kan användas inom arkitektur. De har haft ett experimentellt arbetssätt och förutom att arbeta med traditionella ritningar och modeller har de byggt olika interaktiva prototyper. De har arbetat med programmering, sensorer och hur man kan låta arkitektur och människor interagera. Studenterna har vidare utgått från tre hus med studentbostäder som byggs på campus och som kommer att ingå i Arkitekturskolans forskning och utbildning de kommande tio åren.

Under projektet har studion ibland förvandlats till ett labb som kanske snarare än leverera hela svar ställt frågor om var gränsen går för arkitekturen som disciplin, frågor om tid och rum iförhållande till arkitekturen, och frågor om hur fysisk och virtuell verklighet integreras och hur realtidsflöden av information kan integreras i arkitekturen.

Masters Studio 4 har som mål att ifrågasätta och undersöka vad arkitektur är och kan vara, allt i relation till den samtida utvecklingen inom en rad discipliner, inte minst inom kommunikationsteknik och hållbar design. Under hösten 2014 och våren 2015 arbetade studion med projekt knutna till Dome of Visions. Utgångspunkten var arkitektur för extrema miljöer och att det finns en allt större efterfrågan för temporära lösningar och tillfällig arkitektur. Det handlar inte bara om att lösa krissituationer. Dome of Visions är ett exempel på detta, en tillfällig paviljong på KTH:s campus som fungerar som ett rum för samtal och diskussioner kring ett hållbart samhälle. Masters Studio 4 arbete med paviljongen skedde i ett innovativt samarbete mellan NCC och KTH.

Tack till alla bidragit till kursen: NCC, Einar Mattsson Bygg, Semrén & Månsson Arkitekter, Scheiwiller Svensson Arkitekter, Anna Pang Arkitekter, Daniele Corsaro Arkitekter

Lärare Master Studio 4: Ori Merom, Charlie Gullström och Pablo Miranda Carranza

Detaljer

Datum

11 april

Tid

15:00 - 17:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm