VIC-studion på KTH presenterar Mad Sand och YA3

14 mars

Dela i sociala medier

Kom och testa på två av VIC-studions interaktiva visualiseringar Mad Sand och YA3. Mad Sand är ett digitalt spel som spelas i två olika gränssnitt av två spelare. Den ena spelaren arbetar i en sandlåda medan den andra spelaren rör sig i ett digitalt gränssnitt. YA3 är ett interaktivt träd som växer i symbios med betraktaren. Mer om projekten nedan.

Mad Sand – är ett spel som tar konstgjord verklighet till en ny nivå, så att du kan forma en digital värld i realtid genom en fysisk sandlåda. I spelet formar en spelare (”sandmakaren”) ett sandlandskap för att hjälpa den andra spelaren (”pingvinen”) att samla godis. Godis kan flyta högt upp i himlen eller djupt ner i jorden. Sandmakaren måste alltså förändra landskapet så att pingvinen framgångsrikt kan ta godis. För att hjälpa sandmakaren att se vad som händer i spelet projiceras spelvälden i sanden.

YA3 – ”Du är ett träd” är en interaktiv upplevelse där dina kroppsrörelser styr växandet av ett träd! Grenar sprids ut, stammen böjs och bladen växer – allt baserat på ditt deltagande. När trädet är fullvuxet, ser du ditt träd ansluta till sina ”kamrater” i en stor skog av träd gjort av andra spelare.
Varje person skapar sitt unika träd, de kan vara stora, små, utspridda eller taggiga. Det är inte ett spel i den rätta bemärkelsen eftersom det inte finns något rätt och fel. Det är ett utforskande experiment där varje stil helt enkelt är ett sätt att uttrycka sig – ett annat sätt att ”vara ett träd”. Vissa tycker att det är lugnande, andra att det är roligt, en del blir galna och barnen älskar det!

Ingen föranmälan krävs.

Detaljer

Datum

14 mars

Tid

15:00 - 17:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm