Blogg & Podd

Dela i sociala medier

Välkommen till vår blogg och pod sektion! Här får ni uppdateringar från våra aktiviteter i Dome of Visions Göteborg. Vi vill inspirera dig kring hållbarhet och framtidens stad!

2019-06-05
Från stadsgrisar till stadsfiskar och hållbara städer

Det är svårt att fånga in mångbottnade Niklas Wennbergs i en mening. Havsräddare, världsförbättrare, inspiratör, eldsjäl, djurälskare, vattenbrukare, miljöaktivitst. Och då har jag har bara börjat. Vissa personer besitter helt enkelt ett driv, en övertygelse, ett kall. Med glimten i ögat men med en allvarsam, komplex problematik, begripliggörs överfiske och missbruk av vår planet som kräver att vi agerar snarare än reagerar. Läs blogginlägget här!

2019-06-03
Bra skolor bygger på samlad kunskap

Hur bygger vi en skola där pedagogik samspelar med den fysiska miljön? Och hur kan skolhuset bidra till elevernas välbefinnande och lärande? Vad behöver vi tänka på och hur delar vi kunskap för att bygga riktigt bra och kloka lärmiljöer? Detta och mycket mer diskuterades i förra veckan då NCC bjöd in till ett seminarie om framtidens skola i Dome of Visions. Läs blogginlägget här.

2019-05-15
Jorden i stadsrummet

Hur värnar vi jorden i stadsrummet? Vad är jord och hur står det till med det cirkulära tänket, samhällsansvaret och insatser på individnivå? Läs hela blogginlägget här.

2019-04-25
Visste du att våldet minskar i Sverige och varför upplever vi ofta det motsatta?

Erik Nord har 37 år i bagaget inom polisen och pratar kring vad som ändå gör att världen känns som en mer hotfull plats för många. En del i det hela har med press och media att göra. I dag översköljs vi av information samtidigt som det på 80-talet endast var ett par TV-kanaler och lokalpress som rapporterade. Läs hela blogginlägget här!

2019-03-20
Blogg i bilder på månadens profil, kulturchefen Katti Hoflin

Deltog du på månadens profil i förra veckan har du säkert inspirerats av Västra Götalandsregionens kulturchef Katti Hoflin. Oavsett vilket kan du här ta del av mötet i bildform. Läs mer här!

2019-02-25
Secrets to successful Sustainability – tips för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete

Ute på Lindholmen myllrar det bokstavligen av hållbarhets och innovationsinitiativ. I veckan har Ericsson och Cybercom valt att lägga ett nytt koncept kring hållbarhet kallat ”Sustainability Talks” i Dome of Visions. Här har vi inspirerats av hållbarhetscoachen Amanda Borneke. Den nya hållbarhetsarenan kopplar till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Läs blogginlägget här!

2019-02-22
Samhällsansvar på gräsrotsnivå

I onsdags gästades domen av Matilda Brinck-Larsen, grundare till AGAPE. En person som har valt vägen utanför den traditionella ramen för att göra allt i sin makt i att säkra att utsatta barn och ungdomar har en plats att kalla hemma. Idag består AGAPE av 3,5 anställda och ett 60-tal frivilliga. Hem har säkrats för cirka 600 barn och ungdomar. Läs blogginlägget här!

2018-12-21
Att hitta saker som förenar och att i grunden ha en optimistisk människosyn

I veckan har vi lyssnat på och samtalat med Anders Danielsson i Dome of Visions. Västra Götalands nya landshövding sedan drygt ett år tillbaka. Med bakgrund från bland annat Migrationsverket, Säkerhetspolisen och Rädda Barnen har han en bred förståelse för såväl utmaningar som resonemang. Läs blogginlägget här!

2018-11-30
Visste du att textilindustrin är den näst smutsigaste branschen efter oljan?

I veckan fick vi lyssna på Palle Stenberg, utsedd till Västsveriges främsta entreprenör 2014 och en av grundarna till Nudie Jeans, som idag titulerar sig världens mest hållbara jeansföretag. Läs blogginlägget här!

2018-10-01
Möt vår programsamordnare Pernilla Warberg

Pernilla Warberg verkar både som moderator, konferencier, presentatör, samtalsledare och rådgivare inom evenemangsplanering. Vi bad henne berätta mer om sitt nuvarande uppdrag på Dome of Visions. Läs hela intervjun här.

2018-08-16
”För att vara med i ett sådant här projekt måste du tycka att det är en kul utmaning”
Pelle Wistrand var platschef under uppbyggnaden av Dome of Visions i Göteborg och den som ansvarade för flytten av byggnaden från Stockholm. Vi frågade honom om de utmaningar han stött på under projektet och vad som var roligast av alltihop. Läs hela intervjun på vår blogg!

2018-06-12
Invigning av Dome of Visions i Göteborg!

Med sång, trädplantering och panelsamtal med NCC och våra samarbetspartners Chalmers, Volvokoncernen och Lindholmen Science park invigde vi Dome of Visions i Göteborg den 12 juni. Här kan du se filmen från den soliga invigningen.