Blogg & Podd

Dela i sociala medier

Välkommen till vår blogg och pod sektion! Här får ni uppdateringar från våra aktiviteter i Dome of Visions Göteborg. Vi vill inspirera dig kring hållbarhet och framtidens stad!

2018-12-21
Att hitta saker som förenar och att i grunden ha en optimistisk människosyn

I veckan har vi lyssnat på och samtalat med Anders Danielsson i Dome of Visions. Västra Götalands nya landshövding sedan drygt ett år tillbaka. Med bakgrund från bland annat Migrationsverket, Säkerhetspolisen och Rädda Barnen har han en bred förståelse för såväl utmaningar som resonemang. Läs blogginlägget här!

2018-11-30
Visste du att textilindustrin är den näst smutsigaste branschen efter oljan?

I veckan fick vi lyssna på Palle Stenberg, utsedd till Västsveriges främsta entreprenör 2014 och en av grundarna till Nudie Jeans, som idag titulerar sig världens mest hållbara jeansföretag. Läs blogginlägget här!

2018-10-01
Möt vår programsamordnare Pernilla Warberg

Pernilla Warberg verkar både som moderator, konferencier, presentatör, samtalsledare och rådgivare inom evenemangsplanering. Vi bad henne berätta mer om sitt nuvarande uppdrag på Dome of Visions. Läs hela intervjun här.

2018-08-16
”För att vara med i ett sådant här projekt måste du tycka att det är en kul utmaning”
Pelle Wistrand var platschef under uppbyggnaden av Dome of Visions i Göteborg och den som ansvarade för flytten av byggnaden från Stockholm. Vi frågade honom om de utmaningar han stött på under projektet och vad som var roligast av alltihop. Läs hela intervjun på vår blogg!

2018-06-12
Invigning av Dome of Visions i Göteborg!

Med sång, trädplantering och panelsamtal med NCC och våra samarbetspartners Chalmers, Volvokoncernen och Lindholmen Science park invigde vi Dome of Visions i Göteborg den 12 juni. Här kan du se filmen från den soliga invigningen.