Möt vår programsamordnare

Dela i sociala medier

Pernilla Warberg är den som håller i alla trådar och utformningen av programmet i Dome of Visions. Med hennes tidigare befattningar inom såväl offentlig verksamhet som privat näringsliv har hon stor erfarenhet av såväl större som mindre arrangemang. Pernilla Warberg verkar både som moderator, konferencier, presentatör, samtalsledare och rådgivare inom evenemangsplanering. Vi bad henne berätta mer om sitt nuvarande uppdrag på Dome of Visions.

Vad är Dome of visions och vad tillför den Göteborg?
En ny, unik mötesplats för samtal, diskussioner idé- och kunskapsutbyte kring hållbarhet och innovation med människan i centrum.

Vilka typer av event kan vi förvänta oss se här?
Alla möjliga former av möten där hållbarhet och innovation står i centrum. Samtal, workshops, mingel, seminarium, utställningar, konferenser… allt är möjligt!

Vem är välkommen hit?
Alla som vill förmedla, utbyta, diskutera eller ta del av samtal kring hållbarhet och innovation.

Vad gör en programsamordnare?
Jag håller ihop och driver på de grupper som är förutbestämda att arrangera möten inom ramen för ovan, för att se till att det blir verkstad! Dessutom initierar, planerar och genomför jag själv arrangemang som kommer att vara offentliga och öppna för allmänheten.

Vad fick dig att tacka ja till det här uppdraget?
Uppdraget verkade lockande tack vare arbetsgruppens sammansättning i form av företag och personer som står bakom idén. NCC, Volvo Group, Chalmers och Lindholmen Science Park. Och syftet med Domens verksamhet och dess kommande innehåll kan man ju inte annat än älska om man vill mänskligheten väl…

På vilket sätt skiljer sig Dome of Visions från andra lokaler?
Det är en unik byggnad, ett miljöexperiment i sig, både visuellt och byggnadstekniskt. Det är ett resultat av ett prisat studentarbete och den har en tidsbegränsad placering på Lindholmen. I Domen finns även planteringar som får utrymme att växa som i ett slags växtrum. Och skörden används vid tillagning av mat som serveras för gästerna.

Du har nu varit programsamordnare för DoV i några veckor. Är det något särskilt minne från Domen du vill dela med av?
Oj! Det ska väl vara den 50 gradiga känslan i somras när jag besökte Domen, då växterna blev bruna pga den heta sommaren och jag fick vara med och skörda de fantastiska tomaterna.

Till sist: Varför ska man lägga ett event eller en konferens i Dome of Visions?
För att själv bidra, ta del av och lära om hållbarhetens viktiga frågor och möjligheter och därmed bli en del i ett större sammanhang och ta ansvar för att påverka våra nästa generationers framtid.

Vill du komma i kontakt med Pernilla så hittar du hennes kontaktuppgifter här.

Dome of Visions nyhetsbrev

  • Läs mer om vår integritetspolicy