After work: Jämställt arbetsliv – nu och i framtiden

08 mars
Tolkning av mål 5 agenda 2030.

Dela i sociala medier

Vi bjuder in till årets viktigaste after work på internationella kvinnodagen. Ta del av forskning och ett panelsamtal med spännande gäster som diskuterar var jämställdheten står idag och vart vi är på väg i framtiden. Varför behöver vi ett jämställt arbetsliv nu?

Tack till alla som medverkade denna fantastiska eftermiddag. Du kan hitta en inspelad sändning av eventet här.

Alla juridiska hinder är ur vägen, så varför låter jämställdheten vänta på sig? Vilka hinder och möjligheter möter vi i framtiden? På scen tar vi avstamp ifrån den senaste forskningen, för att sedan lyfta perspektiv på jämställdhetsfrågor utifrån AI/Innovation, investering, kommunikation och rekrytering. Diskussionen fortsätter efteråt tillsammans med er i mingelform.

Medverkar i programmet gör Nanna Gillberg, genusforskare med fokus på arbetslivet från Göteborgs universitet, Malin Frithiofsson från Chalmers Ventures, Åsa Blomberg VD Manifest PR, Poyan Karimi Head of recruitment Oddwork och Conny Svensson Head of digital transformation CGI. Moderator är Natali Suonvieri. På plats finns också lokala organisationer som arbetar med jämställdhet från olika perspektiv.

Det är helt enkelt upplagt för en after work med möjlighet att få med sig ny inspiration och nya kontakter in i nästa arbetsvecka!

Välkommen!

Program:

16:30 Mingel
16:45 Natali Sounvieri – kvällens moderator hälsar välkommen
16:50 Nanna Gillberg, genusforskare med fokus på arbetslivet från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet inleder kvällen med en statusuppdatering. I sin senaste bok ”Jag har aldrig märkt att kön har någon betydelse” belyser Nanna de informella mekanismer som låter jämställdheten vänta på sig.
17:10-17:40 Panelsamtal
17:40-17:50 Publikfrågor
17:50-18:30 Mingel i Domen

Vi bjuder på hållbart tilltugg och det finns möjlighet att handla i baren. OBS! Anmälan sker här.

Globala mål kopplade till detta evenemang:

Nummer 5: Jämställdhet
Nummer 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Illustration: Gabrielle Billsten

Detaljer

Datum

08 mars

Tid

16:30 - 18:30

Arrangörer

Chalmers/Chalmers Ventures/Göteborgs universitet

Anmälan sker via länken i texten till vänster.

Plats

Lindholmsplatsen

Göteborg