Frukostseminarium – Affärsetik, hållbarhet och mångfald

19 mars
Bild på Emma Ihre, hållbarhetschef Mannheimer Swartling.

Dela i sociala medier

Möt Emma Ihre, Hållbarhetschef vid Mannheimer Swartling och lyssna på hur advokatbyrån agerar för en hållbar samhällsutveckling, med fokus på social hållbarhet i form av samarbete med föreningen Öppet Hus som också finns på plats.

Emma Ihre är finansanalytiker med lång erfarenhet av att integrera hållbarhet och affärsetik i investeringsprocessen och ägardialogen med bolag. Emma har tidigare varit ansvarig för hållbart företagande på Finansdepartementet och chef för Corporate Engagement på Institutional Shareholder Services, där hon gav råd kring hur miljö-, sociala- och ägarstyrningsfrågor kan integreras i investeringsprocessen. Vidare har hon arbetat för Amnesty International och är idag tf ordförande för det svenska nätverket av Global Compact, styrelseledamot i AP7, styrelseledamot i Smarta samtal och Investeringsombudsman i hedgefonden Nordkinn.

Medverkar:
Astri Lidman från Öppet hus – en ideell förening som genom mentorprogram och yrkesaktiviteter öppnar dörrar till arbetsmarknaden för unga vuxna med utländsk bakgrund.

Program:
07:30 Hållbar frukost
08:00 Introduktion av Pernilla Warberg
08:10 Näringsliv/företag/advokatbranschen som en del av lösningen istället för problemet, Emma Ihre, Hållbarhetschef Mannheimer Swartling.
08:40 Astri Lidman, verksamhetsledare, Öppet Hus
08:50 Frågor och diskussion
09:00 Slut

Vi bjuder på hållbar frukost!

Globala mål kopplade till detta evenemang:

Nummer 5: Jämställdhet
Nummer 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
Nummer 10: Minskad ojämlikhet

Foto: Joachim Lundgren

Detaljer

Datum

19 mars

Tid

07:30 - 09:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Lindholmsplatsen

Göteborg