Idéer och uppfinningar av elever på Svartedalsskolan!

06 april

Dela i sociala medier

Domen ställer ut istället för att ställa in!

Varm välkomna på utställning. Nu hänger ett 30-tal teckningar gjorda av elever från åk 8 Svartedalsskolan som alla besökare kan ta del av. Några kan man också se från utsidan genom glasväggarna även om Domen är stängd.
Det finns möjlighet att se alla bidrag när Domen är öppen och kommer hänga uppe till skolavslutningen!

”Vi har i ett ämnesöverskridande projekt inom Bild/Teknik låtit eleverna skapa fritt under fyra lektioner. Utefter egna tankar har de ritat vad de anser kan behövas övergripande i samhället eller för skola och fritid. Som utgångspunkt har vi tittat på hur samhället utvecklats. Historiskt perspektiv har getts och formgivning har förevisats. När det kommer till teknik har vi talat om robotar, hållbara energikällor och smarta lösningar för den enskilde eller samhället.

Inom elevgruppen finns en diskrepans mellan de som besitter utvecklad rit-teknik och de som befinner sig i utveckling. Det finns dryga 40 olika språk inom skolans elevgrupp, vilket gör bildspråket extra viktigt då det det är ett universellt kommunikativt verktyg. Idag har inte alla barn och unga vana att teckna för hand, därav att jag som bildlärare låtit dem öva, finna sin stil, finmotorik och utmanas till ny kunskap bortom deras sedvanliga digitala uppdateringar
Hoppas dessa ritningar väcker nyfikenhet på ungas tankar och åsikter!”

Vänliga tankar//
Elever i årskurs 8 på Svartedalsskolan och bildlärare Louise Lindblom

Se film om utställningen här!

Detaljer

Datum

06 april

Tid

00:00 - 00:00

Arrangörer

Dome of Visions/Göteborg & Co

Ingen anmälan krävs!

Plats

Lindholmsplatsen

Göteborg