Elden i stadsrummet

13 september

Dela i sociala medier

Hur jobbar vi för en hållbar stad ur ett eldperspektiv?

Välkommen till ett interaktivt föredrag med Räddningstjänsten Storgöteborg om risker kopplade till bränder i våra städer och hur vi jobbar förebyggande med dessa. Urbana samhällen växer sig allt starkare och allt tyder på att trenden håller en lång tid framöver. Här finns hållbara aspekter som att vi exempelvis kan bygga på höjden, bespara brukbar jord eller få bättre underlag för kollektivtrafik som gör att fler kan låta bilen stå. Samtidigt blir behovet att brandsäkra byggnader och städer en ännu viktigare aspekt. Det bjuds på en hållbar frukost och ett levande forum kring samverkan för en hållbar och brandsäker stad.

Vi gör en historisk tillbakablick och en framtidsspaning av stadens uppbyggnad. Hur sker dagens hållbara stadsplanering? Och hur samverkar vi i staden kring brandfrågan?

Program:

07:30-08:00 – Vi bjuder på en hållbar frukost
08:00-08:45 – Interaktiv föreläsning om brandsäkring av våra städer
08:45-09:00 – Diskussion och avslut

Övrigt: Alla är välkomna att anmäla sig, seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder alltid på en hållbar frukost.

Medverkande

Räddningstjänsten Storgöteborg: Jörgen Lindqvist, chef enheten för samhällsplanering tillsammans med brandingenjörerna Madelene Nordkvist och Fredrik Malthe.
Dome of Visions: Pernilla Warberg, moderator

Globala mål relevanta för detta evenemang:

Nummer 11: Hållbara städer och samhällen 

Övrigt: Detta är ett av våra öppna evenemang. Alla är välkomna att anmäla sig och vi bjuder på en hållbar frukost. Eventet presenteras av Dome of Visions partners NCC, Chalmers, Volvo och Lindholmen Science Park, som alla jobbar utifrån olika perspektiv och förutsättningar för en mer hållbar process.

 

Detaljer

Datum

13 september

Tid

07:30 - 09:00

Arrangörer

Dome of Visions/Dome of Visions och Räddningstjänsten i Göteborg

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Lindholmsplatsen

Göteborg