Konsert: Deuterium

12 april

Dela i sociala medier

Mitt i vårt tema om staden, Empowered By the City, kommer Deuterium att framföra en konsert som knyter an till temat på ett musikaliskt sätt. Den här kvällen kommer de att uppträda som en trio bestående av: Lisa Gerholm, nyckelharpa, Katt Hernandez, fiol och Bruno Andersson, vevlira.

Konserten öppnar med ett stycke som utgår från ett partitur av Bruno Andersson. Det andra stycket är skrivet av Katt Hernandez och bygger på inspelningar av ljud från olika platser i Stockholm. Ljud från Skärholmsbryggan, Järnvägsrestaurangen vid Östra Station, Stadsbiblioteket och Tekniska Högskolans tunnelbanestation blandas med inspelade ljud från kråkor, skator och kajor i Bredäng. Till det inspelade materialet läggs ambienta och melodiösa partier. Stycket är en del av Katt Hernandez pågående avhandling vid Lunds Universitet. Doktorsavhandlingen kommer att handla om musik som utgår från staden och om stadens transformationer och om hur invånare och individer påverkas av dess förändringar.

En inspelning som gjordes på Norbergsfestivalen i somras ger en föraning om hur det kan komma att låta i Dome of Visions:
https://soundcloud.com/norbergfestival/deuterium-quartet-live-at-norbergfestival-2015/s-B0Y2n

Som vanligt är det fri entré! Ingen föranmälan!

Detaljer

Datum

12 april

Tid

17:00 - 18:00

Arrangör

Dome of Visions

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Lindholmsplatsen

Göteborg