Öppet hus i Dome of Visions: ”Seriös kreativitet – Mänsklighetens viktigaste resurs”

13 juni
Bild av en grönskande stad samt Johanna Hult-Rentsch, regionchef på NCC Property Development Väst och Prof Per-Olof Nilsson, Institutionen för fysik, Chalmers.

Dela i sociala medier

Nu är det dags att öppna dörrarna till Göteborgs spektakulära mötesplats Dome of Visions på Lindholmen, en helt ny arena för samtal om hållbar samhällsutveckling. Du är varmt välkommen att hälsa på, ta en kaffe, lyssna på föreläsning och ta en närmare titt på den spännande arkitekturen.

Initiativtagare till Dome of Visions är NCC och tillsammans med våra samarbetspartners Volvokoncernen, Chalmers och Lindholmens Science Park kommer vi de kommande åren fylla Dome of Visions med spännande och oväntade möten, innovationer, insikter och idéer inom hållbarhet och innovation med människan i centrum.

Vi bjuder på kaffe och kaka samt även lättare lunch för dig som anmäler dig till lunchföreläsningen.

När: Onsdag den 13 juni, kl 10 -14, lunchföreläsning ”Seriös kreativitet – Mänsklighetens viktigaste resurs” kl 12.00-12.45 (föranmälan krävs)
Var: Dome of Visions, Lindholmsplatsen

Om föreläsningen:

Bild av Per-Olof Nilsson, Institutionen för fysik, ChalmersSeriös kreativitet – mänsklighetens viktigaste resurs
Mänskligheten står nu inför sina största utmaningar. Dessa kan inte lösas med kunskaper, intelligens och kritiskt tänkande. Vi måste bli mer kreativa. Detta är en skicklighet, som alla kan lära sig och som bör ingå som eget ämne i alla utbildningar. I föreläsningen beskrivs hur detta skulle kunna gå till.

Varmt välkomna att lyssna till Prof Per-Olof Nilsson, Institutionen för fysik, Chalmers, föreläsning om seriös kreativitet.  Nilssons huvudkarriär har varit inom kondenserade materiens elektronstruktur. Under de senaste decennierna har han arbetet inom tillämpad neurovetenskap och bl a startat ett forum inom området (www.neuroforum.se) med tillämpningar inom skolan, industrin och andra organisationer.

Anmälan görs via formuläret som ni hittar här på sidan. Välkomna!

Detaljer

Datum

13 juni

Tid

10:00 - 14:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Lindholmsplatsen

Göteborg