Hållbara stadsodlingar

Dela i sociala medier

I Dome of Visions har vi skapat en experimentell miljö för stadsodling, där vi testar olika växtarter, teknologi och innovationer tillsammans med Plantagon och Vertical Plants System. Genom mätningar, workshops, seminarier och tävlingar bidrar vi till en ökad medvetenhet och kunskap om stadsodling.

Hur fungerar en stadsodling året om i en klimatskyddad miljö? Kan stadsodling föda en växande urban befolkning? Ökar stadsodling människors livskvalitet? Det är några av frågorna Dome of Visions bidrar till att besvara genom att odla, mäta och bjuda in till diskussion i en inspirerande miljö.

Plantagon är världsledande inom urbant jordbruk och bygger stadsodlingssystem som på en liten yta kan försörja en växande befolkning. Plantagons system minimerar behovet av mark, vatten, energi, bekämpningsmedel och transporter. Vertical Plants System konstruerar växtväggar och levererar växter och insekter anpassade för dessa system.

I Dome of Visions finner du en dynamisk miljö där olika gröna moduler repeteras för att skapa en föränderlig yta. White Arkitekter står bakom utformningen av odlingslådor och sittmöbler med integrerade planteringsytor.

Den ätbara aspekten har till stor del styrt valet av växtarter. Bland träden finns fruktträd som till exempel äpple, plommon och aprikos. Fruktträden fyller även en estetisk funktion eftersom de blommar vackert på våren och bjuder på en generös grönska och välbehövlig skugga.

I planteringslådorna finns örter, grönsaker och bär. På våren blommar jordgubbar, hallon och tomat redo att skördas under sommaren. Till sensommaren skördas paprika och till hösten kronärtskocka. Vissa arter övervintrar, andra sås på nytt till våren.

Kommande event

Det finns inga evenemang att visa

Dome of Visions nyhetsbrev