Landskapsarkitekturen

Dela i sociala medier

Grönskande väggar, sittmöbler med integrerade planteringsytor, träd och planteringslådor med ätbara grödor… White Arkitekter som står bakom landskapsarkitekturen i Dome of Visions har skapat en dynamisk miljö där olika gröna moduler repeteras för att skapa en föränderlig yta. Till och med det gedigna furugolvet bryts upp av vegetationens krafter.

Den ätbara aspekten har till stor del styrt valet av arter. Bland träden finns till exempel fruktträd som äpple, plommon och päron. Fruktträden fyller även en estetisk funktion eftersom de blommar vackert på våren och bjuder på en generös grönska. En del av träden håller frukt långt in på hösten – kanske till och med ända in på vintern.

Vintertid kommer de gröna väggarna att stå för det mesta av grönskan i rummet. Här får vintergröna växter som murgröna sätta färgen på väggen tillsammans med sommargröna arter. Efter hand kommer väggarna att få en rik variation. Om våren och sommaren blommar klematis och för att sedan övergå till en mustigare grönska med vildvin och murgröna. Under hösten färgas vildvinet rött.

Kommande event

Det finns inga evenemang att visa

Dome of Visions nyhetsbrev