Bli inspirerad

Dela i sociala medier

Här har vi samlat intressant material från våra tidigare aktiviteter i Dome of Vision Stockholm 2015-2017, samt från våra aktiviteter i Dome of Visions Göteborg. Vi vill inspirera dig!

”För att vara med i ett sådant här projekt måste du tycka att det är en kul utmaning”
Pelle Wistrand var platschef under uppbyggnaden av Dome of Visions i Göteborg och den som ansvarade för flytten av byggnaden från Stockholm. Vi frågade honom om de utmaningar han stött på under projektet och vad som var roligast av alltihop. Läs hela intervjun på vår blogg!

Invigning av Dome of Visions i Göteborg!
Med sång, trädplantering och panelsamtal med NCC och våra samarbetspartners Chalmers, Volvokoncernen och Lindholmen Science park invigde vi Dome of Visions i Göteborg den 12 juni. Här kan du se filmen från den soliga invigningen.

VR-festival drog storpublik
Upplevelse och närvaro var de gemensamma nämnarna bland de över hundra demonstrationer, föreläsningar och filmer som utgjorde VR Sci Fest på KTH och Dome of Visions.

Konsert: Skärstråk
Peter Schuback och Helena Schuback framförde konserten Skärstråk i Dome of Visions den 20 april 2017.

Unboxing the bumblebees
Det kom ett paket… Vi har fått nya invånare i Dome of Visions som vi hoppas ska trivas bland våra träd, växter och besökare.

Vernissage Letters from heaven
Letters From Heaven är en exklusiv utställning med den japanska fysikern Ukichiro Nakayas bilder av snökristaller och av gnistor som bildas av statisk elektricitet. Se filmen från vernissagen.

Vernissage med Katarina Löfström
Katarina Löfström har tillsammans med studenter från KTH uppfört en unik ljusinstallation i taket på Dome of Visions. Se filmen från vernissagen av ljuskonstverket.

Städerna måste utformas med allas ögon
I två dagar fylldes Dome of Visions med samtal om hur feministisk stadsplanering kan göra skillnad. Titta på delar av seminarierna i efterhand, och läs mer om paneldiskussionerna, visionerna men också konkreta exempel på förändringsprojekt.

Läs mer om goda exempel från dagarna

Del 2 av seminarierna

Talare: Meike Schalk, Astrid Linnér, Joanna Zawieja, Sofia Eriksson och Lisa Deurell.

Del 3 av seminarierna

Del 4 av seminarierna

Talare: Mimi Doukkali och Noor al-Akashi, Sofia Eriksson, Helena Dunberg och Elin Strand Ruin.

Gerhard Eckel – Rattling the Dome

Med hjälp av ett stort antal datorstyrda hammare utplacerade på olika håll i Dome of Visions förvandlades byggnaden till ett instrument. Se och lyssna på när Gerhard Eckel tillsammans med studenter från Kungliga Musikhögskolan genomför en konsert där det går att uppleva byggnadens ljud och rum när du rör dig genom Dome of Visions.

Lyssna på konserten med Le DBN

Se och lyssna på ett klipp från konserten med Le DBN. Se och lyssna på klipp från konserten med Le DBN i Dome of Visions den 3 november 2016. Le DBN består av Girilal Baars – röst, objekt, Mats Dimming – kontrabas, Yann le Nestour – viola da gamba, basklarinett, klarinett.

Slutföreställning Eco-Circus i Dome of Visions
ECO-CIRCUS är ett samarbete mellan DOCH, Dans- och cirkushögskolan, och Dome of Visions. I slutet av augusti arbetade studenter från DOCH i Dome of Visions tillsammans med lärarna och artisterna Ivar Heckscher och Marie-Andrée Robitaille. Här kan du se delar av deras slutföreställning.

Musik: Miro Mantere

Lyssna på Kongl. Teknologkörens konsert från den 19 maj 2016

Kongl. Teknologkören är Tekniska Högskolans Studentkårs (THS) officiella kör hemmahörande på KTH i Stockholm. Teknologkören leds av dirigent Rikard Karlsson och repertoaren spänner över allt som gjorts för kör; sakralt och profant.

”Näringsliv, sponsorer och mecenater i stadsbyggandet” arrangerades i Dome of Visions 19 april 2016 i ett samarbete mellan Dome of Visions och projektet Kultur, ekonomi och hållbart stadsbyggande vid KTH Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad. Det var också en del av seminarieserien ”Hur ska vi få plats”, som hölls 19-21 april och som arrangerades av Dome of Visions och KTH Arkitekturskolan.

Medverkande: Ragnar Lund, fil. dr. forskare KTH, Filip Wijkström, docent Handelshögskolan, Christofer Hök, projektutvecklare NCC Git Scheynius, VD Stockholm Filmfestival, Ingela Lindh, biträdande Stadsdirektör, Folke Snickars, professor emeritus KTH, Mats Hederos, VD AMF Fastigheter

Gerhard Eckel- Rattling the Dome, 5 april 2016.

Med sin installation Rattling the Dome fick Gerhard Eckel oss att uppleva Dome of Visions på ett helt nytt sätt. Med hjälp av ett stort antal datorstyrda hammare utplacerade på olika håll i lokalen förvandlades byggnaden till ett instrument. Hamrarna slog på Dome of Visions stål- och träreglar, plastväggar och på inredningen.

Podcast av Angelo Vermeulens

Nedan kan du lyssna på Angelo Vermeulens podcast serie: The Future of Mankind in Outer Space from the Dome of Visions in Stockholm.