Bokrelease : At the Catastrophy-Point

18 oktober
Carl-Johan Rosén – At the Catastrophy-Point

Dela i sociala medier

Välkomna på en release av konstnären Carl-Johan Roséns nya bok At the Catastrophy-Point: The analytical observer’s notes on Complementary Cubes. Det blir startpunkten på ett projekt där vi kommer att arbeta med olika konstnärliga uttryck och programmeringskod och som återkommer under 2017.

I At the Catastrophy-Point: The analytical observer’s notes on Complementary Cubes presenterar Carl-Johan Rosén sin konstnärliga bearbetning och mediearkeologiska analys av filmen Complementary Cubes av konstnären Manfred Mohr. Det är både en visuellt och teoretiskt resonerande redogörelse för hur den ursprungliga programmeringskod som skapade Complementary Cubes har rekonstruerats från det digitala video-materialet.

År 1974 skrev Manfred Mohr ett datorprogram som skapade filmen Complementary Cubes. Carl-Johan Rosén stötte på filmen när han letade efter något slags visuellt material som genererats av kod. I sin bok använder han Mohrs film som utgångspunkt för en konstnärlig och
mediearkeologisk undersökning av ett fält mellan yta och kod, mellan produkten av ett
datorprogram och programmeringskoden. Roséns ursprungliga avsikt var att enbart använda Complementary Cubes som ett exempel för att inleda en bredare diskussion om rummet mellan yta och kod.

Detaljer

Datum

18 oktober

Tid

18:00 - 19:30

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm