LJUDOLJUD: Surfing och Apelsiner

15 april

Dela i sociala medier

Konsert vid två tillfällen: 18:00 och 20:00

SURFING OCH APELSINER

Under Kungliga Musikhögskolans årliga festival för nyskriven musik, Ljudoljud, hålls en konsert med utgångspunkt från upphittat material, fältarbete och rörelse. Programmet innehåller nyskriven musik av Jesper Nielsen och Rosanna Gunnarsson som båda tar master- respektive kandidatexamen i västerländsk konstmusik på institutionen för komposition, dirigering och musikteori.

Två helt nya verk uppförs två gånger under kvällen:

En apelsin berättar av Jesper Nielsen, för inspelad röst, fiol och två slagverkare. Texten är hämtad ur ett skrivhäfte som legat kvarglömt i ett ödehus på den skånska landsbygden. Författaren är en 12-årig pojke i början av 50-talet, som ur en apelsins perspektiv beskriver resan från Spanien via ett lastfartyg, över det mörka havet, till det kalla Sverige

– Surfing soundwaves av Rosanna Gunnarsson, ett verk för två slagverkare, elektronik, samt videoprojektioner. Gunnarsson hämtar här sitt musikaliska material från vågsurfing. Tanken är att med musik skildra den fysiska och mentala upplevelsen av att surfa på vågor.

Jesper Nielsen, 27 år, tar examen från masterprogrammet i komposition (västerländsk konstmusik) på Kungl. Musikhögskolan, under prof. Karin Rehnqvist. Hans musik kan beskrivas som naivistisk, lekfull, och han jobbar ofta utifrån upphittat material och fältarbete som grund i musiken. Han är även medlem iKrock, en elgitarrensemble för nutida konstmusik. Han är mottagare av Helsingborgs Kulturstipendium 2015.

Rosanna Gunnarsson är 23 år och kommer från Värmdö utanför Stockholm. Hon har studerat på Rytmus, Gotlands tonsättarskola och går nu sista året på Kungliga Musikhögskolans kandidatprogram i västerländsk konstmusik.

”Min musik är ibland elektronisk, ibland akustisk, ibland till film, och ibland (eller ganska ofta) någonstans i gränslandet mitt i mellan. Jag är intresserad av fysisk rörelse, transporterande rörelseenergi, och ögonblick av flow i relation till musik. De flesta av mina stycken har detta som utgångspunkt.

Medverkande musiker är Anna Lindal, Dennis Karlsson, Niklas Brommare, Simon Halfvarsson och Joakim Anterot.

För mer info:

www.kmh.se/ljudoljud

www.jespernielsen.weebly.com

www.rosannagunnarsson-music.com

 

Detaljer

Datum

15 april

Tid

18:00 - 20:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm