Michael Palwyn – Designing with nature

10 februari

Dela i sociala medier

Obligatorisk föranmälan görs till bjorn.norberg@domeofvisions.se.
OBS! Begränsat antal platser!

Arkitekten och visionären Michael Pawlyn illustrerar genom sina projekt hur naturen kan ge inspiration och vägledning till en hållbar framtid. Han kommer att presentera ett nytt koncept för en kontorsbyggnad, en radikal design för ett datacenter som behöver extremt lite energi jämfört med dagens anläggningar och det ambitiösa Sahara Forest Project.

Michael Palwyn har beskrivits som en pionjär inom biomimicry och etablerade 2007 Exploration Architecture, som han sedan dess verkat inom. Året efter blev projektet nominerat till Young Architect of the Year Award liksom till det prestigefyllda Buckminster Fuller Challenge. Han ingår i den grupp som startat Sahara Forest Project och företaget bakom projektet.

Michael Palwyn har tidigare arbetat inom Grimshaw arkitekter och i det team som utvecklade arkitekturen till Eden Project i Cornwall i England. Han ansvarade för utvecklingen av Warm Temperate och Humid Tropics Biomes och de efterföljande faserna i projektet. Han har föreläst världen över på temat innovativ hållbarhet och 2011 sällade han sig till den exklusiva skara av arkitekter som fått möjlighet att få en föreläsning publicerad på TED.com. Den har sedan dess haft över en miljon tittare. Samma år publicerade Royal Institute of British Architects hans bok Biomimicry in Architecture. En ny bok är på väg och publiceras i samarbete med TED.

Arrangeras i samarbete med: Interface och Human Spaces, www.humanspaces.com

Detaljer

Datum

10 februari

Tid

16:00 - 18:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm