Rymdverkstad

28 - 30 oktober

Dela i sociala medier

Tillsammans med Tekniska museet förvandlar vi Dome of Visions under tre dagar vecka 44 till en rymdverkstad för barn och unga. Här kan barnen förverkliga sina rymdidéer. Med hjälp av återvunnet och nedbrytbart material, vars form påminner om sugrör, kommer barnen att kunna bygga egna leksaker, varför inte ett rymdskepp? På plats finns handledare som hjälper barnen att bygga.

Idén till att bygga med “sugrör” kommer från företaget Strawbees, som har tagit fram moduler för sugrörsbyggen. Sugrörens form och material är lätta att bygga med och möjligheterna är oändliga. Med Strawbees kan du enkelt bygga vilka olika rymdidéer du vill och låta dem få liv av en Quirkbot. Quirkbot är en leksakskompis som lär dig programmering, elektronik och mekanik medan du bygger i kopplingarna kopplas ihop emd en kopplare som roboten lär dig att programmera så att modellerna blir rörliga. Det är ett roligt och enkelt sätt att låta kreativa idéer bli verklighet för barn i alla åldrar.

– Vi vill inspirera alla, vuxna som barn, till att komma med innovativa och kreativa idéer på temat rymd och hållbarhet. Barnen kommer under de här lekfulla formerna att få utlopp för sin fantasi, och på det sättet bidra med nya idéer. Det ska bli kul att se vad som skapas under veckan, säger Thomas Bergfeldt, ansvarig för Dome of Visions i Stockholm.

Dome of Visions rymdverkstad är öppen 28:e, 29:e och 30:e oktober mellan klockan 10.00 och 16.00. Aktiviteterna är gratis och ingen föranmälan behövs.

Vi kan tyvärr inte ta emot större grupper från skola och förskola p g a utrymmesbrist.

Detaljer

Datum

28 - 30 oktober

Tid

00:00 - 00:00

  • Tidigare evenemang

    Denna aktivitet/seminarium har redan ägt rum.

Plats

Valhallavägen 79

Stockholm